Minuman Sarang Burung Untuk Kulit Cantik

by - April 17, 2019

                             


Sekarang ni ramai betul yang consume air sarang burung ni dan mostly adalah untuk mendapatkan kulit muka yang cantik, flawless macam kat dalam camera apps Snow! Bhahaha... Saya pun tak ketinggalan dengan 'benda' viral seperti ini. Yela, sapa tak nak flawless kannn... Huhu... Alhamdulillah rezeki setakat ni saya dah try 2 brand, ECOLITE & JELINEST. Ecolite ni memang dah viral sampaikan kat Guardian Pharmacy memang selalunya takde stok. Kakak is stress! Hahaha...

Susah nauuu nak dapat stok... Huks... Kita beli Jelinest pulak laa... Huhu
Kebetulan ternampak produk JELINEST. Produk bumiputera. So, apa lagi, order, suruh hantar beberapa botol. Kita try yang ni pulak...

Harga

Memang harganya agak tinggi. Saya tertanya juga kenapa produk ni lebih mahal. Rupanya ada sebab. Katanya sebab produk ni homemade & kandungan sarang burungnya lebih tinggi. Sarang burung walit ni kan mahal, so, lagi tinggi kandungannya of coz lagi mahal kan...

Air atau Concentrated Bird Nest?

To be frank, saya prefer yang concentrated. Terasa nikmat bila makan... Bhahaha... Sedap. Rasa macam jeli kelapa pun ada. Ada rasa pandan. Sedap! Dimakan semasa sejuk, perghhh... Boleh habis sebotol sekali makan jer! Nak jimat kena pandai-pandai save untuk 2-3 kali makan. Yang ni memang pati. Pure punya! Sedappppp... πŸ˜‹


Perisa Air Sarang Burung

Ada 3 peris semuanya. Paling saya suka yang perisa Longan. Rasa macam minum air Lai Chee Kang sebab dalam tu ada diletakkan sekali dengan isi buah longan, kismis dan kurma. Sedappppp! πŸ˜‹

Ada juga perisa greentea. Yang ni saya tak pernah rasa. Entah la, tak teringin pulak nak minum greentea sehari dua ni. Huhu... Memang selalu order yang longan jahhh! Selain tu ada juga perisa Raspberry. Perisa raspberry ni saya kurang gemar sebab rasa macam ubat demam kanak-kanak sket... Hahhaha... Tapi yelah, lain orang lain kegemarannya... Macam saya, memang saya prefer perisa longan. 

Milk Booster

Gabungan longan, kurma dan kismis tu setahu saya memang terbaik untuk ibu yang menyusukan anak. But make sure korang dah habis pantang la... So, disamping jadi milk booster, air sarang burung juga memberi manfaat untuk kulit wajah. Nak glowing dan berseri katanyaaa... Hehe...

Bebas dari bahan campuran yang lain

Jelinest ni juga dikatakan bebas dari campuran bahan lain. Memang kandungan utamanya adalah sarang burung jer. 

Nak beli kat mana?

Saya tak jual ye... Kalau korang nak, boleh beli dari shopee je... Senang. Order. Bayar. Pastu barang sampai kat depan rumah... Hehe...


https://shopee.com.my/product/13748875/2030419915?smtt=0.0.9

Tapi apa pun kena ingat ye kawan-kawan, jangan terlalu obses dengan kecantikan kerana Allah tidak menilai luaran kita, hati tu kena jaga ya... :) Satu lagi, walau apa pun yang kita buat, anggap itu sekadar usaha sahaja, kalau Allah tak izinkan, kau minum sedozen sehari pun takkan jadi apa-apa... Haahhh... Jangan cakap kakak tak pesan! πŸ˜†

Note to self : If you have to hurt other people in order to feel powerful, you are an extremely weak individual. 

You May Also Like

1 comments

  1. Playtech - New Zealand's #1 supplier of gaming equipment
    Playtech, 바카라 μ‚¬μ΄νŠΈ an innovator of software and services for online filmfileeurope.com gaming and iGaming products, 바카라 have herzamanindir.com/ partnered with supplier Casino.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...